34.7 C
București
duminică, 1 august 2021 - 16:28

Șeful DNA Ploiești, audiat la Parchetul General

spot_img

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, s-a prezentat, marți dimineață, la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoștință că este urmărit penal.

Informația privind declanșarea urmăririi penale a fost dezvaluită în exclusivitate de Mihai Gâdea, la edișia de luni seară a emisiunii „Sinteza Zilei, de la Antena 3. Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre fapte de amenințare, șantaj, represiune nedreaptă, falsificare de probe și abuz în serviciu.

Pe numele lui Lucian Onea, dar și al lui Mircea Negulescu, au fost depuse, la Parchetul General, mai multe plângeri de persoane pe care le-au anchetat.

Unul dintre cei care au depus o sesizarea este fostul deputat Vlad Cosma. Fostul deputat a depus pe 9 februarie o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor “probe fabricate” unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

Andrei Tudor