16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 6:37
No menu items!

Șeful DNA, Crin Bologa, s-a asigurat că are serviciu după expirarea mandatului

spot_img

Șeful DNA, Crin Bologa, s-a asigurat că rămâne la DNA și după ce îi expiră actualul mandat la conducerea instituției, peste câteva zile, pe 20 februarie. Bologa s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de șef al DNA, dar calendarul interviurilor este programat astfel încât pe 27 februarie să fie făcută nominalizarea de către ministrul Justiției. Așadar, Crin Bologa ar fi rămas „pe dinafară” cel puțin 7 zile.

CSM s-a întrunit joi pentru numirea în funcția de șef al Secției Judiciare din DNA a actualului șef al instituției, Crin Bologa. El va prelua noua funcție pe 20 februarie, atunci când îi expiră mandatul la conducerea DNA.

Crin Bologa a anunțat că s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de procuror șef al DNA. Termenul de depunere a dosarelor a expirat luni, 6 februarie, dar lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege şi programarea interviurilor vor fi publicate pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei, până la data de 13 februarie. Ministrul Justiției a mai anunțat că pe 27 februarie va face propunerea de nominalizare, către CSM și președinte, a candidatului ales în urma interviurilor, care se derulează între 24 și 27 februarie.

Crin Bologa nu este singurul candidat pentru șefia DNA, procurorul Marius Voineag de la Parchetul General confirmând, în presă, că s-a înscris în aceeași cursă. 

Marilena Nedelcu