5.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 16:26
No menu items!

PERCHEZIȚII. Șefii Academiei de Poliție și alți ofițeri de rang înalt, în vizorul DNA pentru instigare la șantaj

spot_img

Rectorul și prorectorul Academiei Poliție, dar și alți ofițeri de rang înalt, sunt în vizorul procurorilor Direcției Naționale Anticorupție pentru posibile fapte de instigare la șantaj, au declarat surse judiciare pentru Sursa Zilei. 

În dimineața zilei de joi, 23 mai, procurorii DNA au demarat o serie de percheziții la domiciile șefilor Academiei de Poliție dar și la locuințele altor ofițeri de rang înalt, au declarat aceleași surse judiciare.

Procedurile judiciare amintite se derulează în dosarul constituit după ce jurnalista Emilia Șercan a primit amenințări cu moastea.

Dosarul referitor la ofițerul de poliție care ar fi amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan a fost preluat de DNA, direct de procurorul șef al Secției a II-a, Marius Bulancea, iar principalul suspect în dosar, până în prezent, era George Adrian Bărbulescu, ofițer de politie, angajat al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.  Bărbulescu lucra la biroul de cooperare inter-universitară al Academiei de Poliție. 
Surse judiciare au explicat pentru Sursa Zilei scopul perchezițiilor de joi, 23 mai, de la șefii Academiei de Poliție.
 
”Este clar că Bărbulescu nu a trimis acele amenințări de capul lui din simplu motiv că el nu avea nimic de câștigat. Nu avea niciun interes personal să facă acele amenințări. Din acest motiv ancheta merge pe pista de a se verifica care sunt exact oamenii care aveau miză în acel scandal și care l-au pus pe Bărbulescu să facă ce a făcut”, au explicat mai multe surse judiciare.
 
Cristi Ciupercă