23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:13
No menu items!

Șefa de ATI care a demisionat de frica coronavirusului a ajuns la un spital suport COVID. FOTO

spot_img

Fosta șefă a Secției ATI din cadrul Spitalului Orăștie, care a demisionat de teama Covid-19, şi-a găsit un nou loc de muncă. Tot în sistemul medical.

Lorena Ehim, doctoriţa care a condus secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Orăştie, dar care a demisionat de teama unei infecţii cu noul coronavirus, s-a angajat cu normă întreagă la Spitalul Municipal Lupeni, o unitate medicală suport Covid, unde sunt zeci de pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus, scrie adevarul.ro.

Informaţia a fost confirmată de Carmen Misaroşi, managerul instituţiei medicale din Lupeni, care a precizat că, oricum, Lorena Ehim făcea gărzi la spital. Medicul va profesa de luna viitoare la Spitalul Municipal Lupeni, un spital declarat prin ordin al Ministrului Sănătăţii, spital de suport Covid-19, unde sunt internate, circa 30 de persoane confirmate pozitiv cu Covid 19.

„Da, dar nu văd care este problema. Nu, nu am avut probleme cu doamna doctor niciodată. De foarte mult timp face gărzi şi nu am avut niciodată nicio problemă”, a declarat, Carmen Misaroşi, potrivit informatiavj.ro.

La sfârşitul lunii martie, doctoriţa, împreună cu alte cinci asistente şi şase infirmiere de la ATI Orăştie şi-au înaintat demisiile conducerii spitalului.

„Nu sunt optimistă deloc pentru că ştiu cum stau lucrurile şi ştiu că suntem trimişi la moarte cu mâinile goale. Din păcate nu se fac testări decât în anumite situaţii, nu avem o situaţie clară. Eu sunt în izolare pentru că am intrat în contact cu o persoană posibil-contaminată la care are recoltat tester, dar nu ştiu rezultatul. Aştept să văd – mor, nu mor, cum mă mai simt. Din păcate se încearcă cumva nişte muşamalizări – cred, ascunderi de cazuri. Aşa am senzaţia. Nu e ceea ce ar trebui să fie şi noi suntem aruncaţi în cuşca cu lei – ca nişte bucăţi de carne. Noi am considerat la Orăştie că nu putem să ne ducem către moarte cu mâinile goale”, dclara atunci Lorena Ehim. În aceeaşi zi, toate celelalte angajate de la ATI şi-au retras demisiile. Medicul şef nu a revenit asupra intenţiilor sale.