16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 11:43
No menu items!

Ședința CNSU pentru restricții. Ce măsuri propune INSP

spot_img

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se va reuni într-o ședință, pentru a discuta problema restricțiilor. INSP propune ca jumătate dintre angajații din România, atât cei din sectorul public cât și din cel privat să lucreze de acasă, iar cei prezenți la birou vor trebui să dovedească prin certificat verde că sunt vaccinați sau că au trecut prin boală.

Noile restricții vor intra în vigoare de luni, fiind anunțate, miercuri seară, de către președintele Klaus Iohannis, în timpul declarațiilor de presă făcute în urma unei ședințe convocate de acesta la Cotroceni.

Măsurile care prevăd purtarea măștii, restricțiile de circulație și vaccinarea obligatorie vor fi luate prin hotărâre guvernamentală sau prin lege.

Se propune interzicerea circulației în intervalul orar 21:00-5:00, de luni pana vineri, în toată țara, pentru 30 de zile și carantina de weekend.

Excepţie vor face persoanele vaccinate și cei care au o legitimație de serviciu, așa cum a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

În același interval orar 22:00-5:00, magazinele și firmele vor fi închise, iar evenimente private vor fi interzise 14 sau 30 zile la nivelul întregii țări.

Toți elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni.

În timpul zilei, accesul la majoritatea activităților va fi permis doar în baza certificatului verde COVID, iar pentru cei nevaccinați se vor impune restricții.

Interdicțiile pentru nevaccinați se vor face potrivit proiectului de lege deja trimis în Parlament.

Vor fi prevăzute reglementări și pentru firmele private.

Noile restricții vor intra în vigoare de luni, fiind anunțate miercuri seară de către președintele Klaus Iohannis.