1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 8:49
No menu items!

Secția de Psihiatrie a Spitalului din Roman, incendiată de la o țigară lăsată aprinsă

spot_img

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, etajul clădirii fiind inundat de fum. Şaptesprezece pacienţi au fost evacuaţi de angajaţii unităţii medicale şi de pompieri, iar doi pacienţi, un medic şi un infirmier au fost transportaţi la Centrul de Primiri Urgenţe Roman cu uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Incendiul s-ar fi produs din cauza fumatului în locuri nepermise.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, pompierii au fost anunţaţi, cu puţin înainte de ora 3.00, printr-un apel la 112, despre producerea unui incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranţei.

Incendiul s-a produs într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la primul etaj al clădirii, care a fost inundat de fum. 
 
Până la sosirea forţelor de intervenţie, au fost evacuaţi şapte pacienţi de către personalul unităţii medicale. Pompierii au evacuat încă 10 pacienţi. 
 
Potrivit ISU Neamț, cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.