10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:25

Secția ATI a Spitalului Modular de la Leţcani, deschisă pentru bolnavii COVID. Primii pacienți, transferați miercuri

spot_img

Primii pacienți cu forme grave de COVID-19 vor fi primiți, miercuri, la Secția ATI a Spitalul Modular de la Lețcani, după ce au fost operaționalizate 24 de paturi.

MApN a anunțat că șase pacienți erau așteptați să sosească în această unitate medicală, începând cu ora 15.30.

“Pentru susținerea acestui efort, ministrul Apărării Naționale a dispus suplimentarea personalului MApN detașat la Spitalul Modular cu încă 10 asistenți medicali, care se vor prezenta la unitatea medicală începând de joi, 14 octombrie”, a transmis sursa citată.

Astfel, la Lețcani va acționa o echipă de 35 de persoane detașate de la MApN – medici, ofițeri de logistică și stat major, asistenți medicali și brancardieri, care va coordona activitățile Spitalului Modular Lețcani, în sprijinul managementului Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Spitalul modular, care funcționează ca secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, a operaționalizat, începând de marți seară, paturile de secție boli infecțioase pentru pacienții cu forme medii de boală și a primit deja primii zece astfel de bolnavi.

În funcție de disponibilitățile tehnice și de asigurarea de personal de specialitate, Spitalul Mobil Lețcani poate crește gradual capacitatea ATI până la numărul maxim de 48 de paturi de acest tip.

Spitalul mobil de la Lețcani a început să primească din nou pacienți, după ce redeschiderea a fost amânată din cauza unor probleme cu instalația de oxigen.

                                                                                                                 Adina Silav