17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:32
No menu items!

Secretarul de stat în MAI, Cătălin Chiper, le urează succes viitorilor pompieri

spot_img

Cătălin Chiper, secretar de stat în MAISecretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Cătălin Chiper, participă, vineri, la ceremonia de absolvire a 104 elevi ai Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti. La eveniment va fi prezent și inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ion Burlui.

Acordarea gradelor de maistru militar şi sergent major tinerilor absolveţi din cadrul promoţiei 2013 continuă o tradiţie de aproape trei decenii a acestei şcoli, unitate de învăţământ ce a contribuit la formarea a peste 2.700 angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, în cei 27 de ani de existenţă, în cadrul Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti a fost asigurată şi pregătirea continuă a peste 4.100 cadre.

Şcoala de la Boldeşti are în componenţă Centrul de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă, acreditat în 2010. Oferta educaţională a şcolii s-a dezvoltat continuu, pentru anul de învăţământ 2012 – 2013 fiind prevăzute activităţi de instruire psihopedagogică şi metodică a instructorilor ce desfăşoară activităţi în centrele de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă. Totodată, unitatea de învăţământ derulează şi alte activităţi de formare profesională a personalului I.G.S.U., în funcţie de necesităţile de pregătire ale acestei structuri. De altfel, calitatea procesului de formare şi pregătire profesională desfăşurat în această şcoală a fost pe deplin ilustrat de capabilităţile dovedite în timpul misiunilor încredinţate celor care au absolvit-o, pompieri şi maiştri militari deopotrivă.