3.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 19:14
No menu items!

Secretar de stat în Ministerul Sănătății: De 1 și 8 martie dăm flori doamnelor, dar nu le mai pupăm

spot_img

Secretarul de stat Nelu Tătaru, din Ministerul Sănătății, a declarat, joi,  într-o conferință de presă susținută la sediul instituției că pentru a preveni coronavirusul e mai bine să evităm „pupăturile”.

„Dăm numai florile, fără să ne pupăm!”, a declarat Nelu Tătaru, în contextul în care obişnuieşti ca, de 1 şi 8 martie, să pupi doamnele atunci când le oferi flori.

Secretarul de stta a mai spus că “Nu este nevoie să ne schimbăm modul de viață, să aglomerăm supermarketurile sau să ne alertăm rudele din străinătate.”
 
Tătaru speră ca, odată cu lansarea de către autorități a liniei TelVerde 0800800358, unde pot suna toți cei care au nevoie de informații despre virusul COVID – 19 (coronavirus) și cum să prevină infectarea, se va reuși să se stăpânească panica din rândul populației. Linia TelVerde a fost lansată astăzi. Cei care au suspiciuni că au contactat virusul trebuie să sune la 112, iar cei care doresc doar să solicite informații despre coronavirus sunt sfătuiți să apeleze linia TelVerde.
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a subliniat că persoanele care intră timp de 14 zile în carantină vor primi de la autorități tot ce au nevoie în perioada respectivă, iar dacă sunt în autoizolare la domiciliu, o persoană din familie poate merge o dată pe zi la cumpărături.
 
91 de persoane se află în acest moment în carantină, iar 7.174 în izolare la domiciliu, potrivit secretarului de stat.