Evoluția coronavirusului: În ultimele 24 de ore a crescut numărul de cazuri în Coreea de Sud, Italia, Iran, Japonia, Germania, Franța, Kuweit și Spania / Alte 9 țări au confirmat infectări

A crescut semnificativ numărul de cazuri de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore ]n Coreea de Sud, Italia, Iran, Japonia, Germania, Franța, Kuweit și Spania, iar în Danemarca, Norvegia, Olanda, Macedonia de Nord, Irlanda de Nord, Lituania, Estonia, Nigeria și Noua Zeelandă au apărut primele cazuri, potrivit situației centralizate de Institutul Național pentru Sănătate Publică.

Astfel, la nivel global s-au înregistrat 1.211 cazuri noi, din care 58 de decese. Numărul de cazuri noi în China continentală a fost de 327, din care 44 decese. 97.2% din cazurile noi au fost înregistrate în provinica Hubei.

Creșteri marcate ale numărului de cazuri au fost înregistrate în opt țări, în care numărul total de infectări a ajuns la: Coreea de Sud – 2022, Italia – 653, Iran – 270, Japonia – 214, Germania – 48, Franța – 38, Kuweit – 43 și Spania – 25.

Totodată, au fost înregistrate primele cazuri confirmate în Danemarca, Norvegia, Olanda, Macedonia de Nord, Irlanda de Nord, Lituania, Estonia, Nigeria și Noua Zeelandă, în fiecare câte un caz.

Situatia in Italia:

– In ultimele 24de ore au fost raportate 183 cazuri confirmate, din care 5 decese

– Focarul este localizat in nordul Italiei in regiunileLombardia, Veneto, Emila Romagna, Liguria.

– Au fost inregistrate cazuri si in provinciile Sicilia, Toscana, Piemonte, Marche, Campania, Abruzzo, Pugliasi Trentino Alto Adige.

Pentru a controla extinderea acestui focar in alte zone din Italia, autoritatile de sanatate publica au luat masuri de limitarea miscarii persoanelor in unele comune, precum si masuri generale de anulare a activitatilor din zona (institutii de invatamant, evenimente sportive, magazine, baruri, unitati de productie, etc.).

Situatia in Romania: În ultimele 24 de ore nu au fost confirmate cazuri de infecție cu coronavirus. Este în desfășurare ancheta epidemiologica pentru primul caz confirmat.

NICIUN COMENTARIU