18.5 C
București
vineri, 31 mai 2024 - 1:34
No menu items!

Seceta ar putea afecta culturile de toamnă

spot_img

Seceta ar putea afecta şi culturile de toamnă, cele mai expuse fiind grâul şi rapiţa, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ministrul a afirmat că instituţia pe care o conduce pregăteşte în prezent măsurile necesare astfel încât să prevină „oarecum” efectul pe care l-ar putea avea seceta.

Ne gândim în primul rând la suprafaţa însămânţată cu rapiţă, ne gândim la ce se va întâmpla cu zona de însămânţări la grâu. Sper să nu fie probleme. Deocamdată e devreme să facem previziuni, dar lucrurile, aşa cum arată astăzi, nu arată foarte bine”, a mai spus Constantin.

Ministerul Agriculturii a anunţat în august că seceta a afectat în acest an aproximativ 40% din suprafaţa arabilă a României.

În raportul guvernamental referitor la situaţia economică din 2012 se spune că, până la sfârşitul anului, inflatia va creşte cu circa 5% din impactului pe care-l va avea seceta asupra preţului la alimente. Totodată se exprimă incertitudini în legătură cu impactul pe care-l va avea, până la urmă, seceta asupra produsului intern brut.(S.S.)