17 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 20:14

Se întorc ploile și vijeliile. Avertizare meteo de vreme rea

spot_img

ANM a emis o avertizare meteo de vreme rea, valabilă pentru toată țara. Începând de marți şi până joi seară vor fi ploi care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă pentru perioada marți, ora 12.00 – joi, ora 23.00.

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

 Vreme instabilă și în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o prognoză specială pentru intervalul marți ora 12.00 – joi ora 23.00, pentru București. Începând de marți şi până joi seară, vremea în București va fi normală termic, însă pe seară pot apărea ploi și furtuni.

Îndeosebi în cursul după-amiezelor și al serilor de marți, miercuri și joi (8, 9 și 10 iunie) vor fi perioade cu înnorări și averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime vor fi de 24…26 de grade, iar cele minime de 13…15 grade.