27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 21:48
No menu items!

Se amână primele probe ale Bacalaureatului. Modificări de ultimă oră anunțate de ministrul Educației

spot_img

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat, joi, că probele de competențe de la Bacalaureat se amână pentru zilele de 14-23 iunie, iar datele pentru probele scrise nu se modifică.

Înscrierile pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a se vor prelungi până pe 13 iunie, iar probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat se vor susţine în perioada 14-23 iunie.

„Conform calendarului actual, mâine, 9 iunie, se termină perioada de încheiere a situaţiei şcolare pentru clasele a VIII-a şi a XII-a. Tot pe 9 iunie, adică mâine, ar fi trebuit să se încheie înscrierile la examenul de Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională. Având în vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care pentru clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a pentru seral şi frecvenţă redusă perioada de încheiere a situaţiei şcolare se prelungeşte până pe 13 iunie. În ceea ce priveşte celelalte clase, nu se impun în acest moment modificări în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţilor de final de an şcolar. În ceea ce priveşte înscrierea la examene, înscrierile pentru examenul de Bacalaureat şi Evaluare Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a se vor prelungi şi ele până pe 13 iunie. În acest context, probele de competenţe din cadrul Examenului de Bacalaureat se vor susţine în perioada 14-23 iunie”, a declarat Ligia Deca, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Probele de competențe la BAC 2023 ar fi trebuit să înceapă luni, 12 iunie, și să se încheie în 21 iunie.

În ceea ce priveşte probele scrise pentru ambele examene naţionale, Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională, ministrul a precizat nu se impune în acest moment modificarea calendarului.

                                                                                                                  Adina Silav