Scopul spovedaniei / VIDEO

Dacă ai mâncat prea mult, treacă de la sine! Dacă ai băut prea mult, treacă de la sine! Dacă ai fumat într-o zi o țigară, treacă de la sine! 
Dacă ai băut în plus un pahar și ai vărsat, treacă de la sine! De te-ai culcat fără rugăciune, treacă de la sine! Dar, în clipa în care intervii tu unde lucrează Dumnezeu, când devii aghiotantul lui și subalternul lui în lucrarea proniei divine și ești prins că ai piratat și ai intrat ca hacker-ul în lucrarea Lui, nu știu dacă e atât de ușor! Pentru că ni se vor cere la socoteală și gândurile, ni se vor cântări și intențiile, la Judecată!
De aceea, când veniți la spovedit, nu trebuie să plângeți, căci lacrimile acestea sunt foarte perverse și de multe feluri! Plângi tu acasă, fără să te vadă nimeni! Ținta și scopul final este ca omul să nu mai greșească niciodată! Și-am întâlnit și acest răspuns:
 – Părinte, vedeți, dvs. vorbiți cu foarte mare ușurință! Dar v-ați pus vreodată în postura unei mame sau a unui soț care nu are cu ce să-și crească copiii? Nu are cu ce întreține familia sau nu are salariu?
– Foarte bine că îmi pui această întrebare, dar dacă știi că au aceste inconveniente de ce  nu ești atentă întaine de a păcătui și ajungi să-L mânii pe Dumnezeu?!? 
Când fugi de păcat, îl iubești pe Dumnezeu!
Când urăști păcatul, te apropii de Dumnezeu!
Și când nu mai dorești vreodată să faci păcatul, te-ai împăcat cu Dumnezeu!

ĂSTA ESTE SCOPUL SPOVEDANIEI! Ca spovedania să fie hotărâtoare!

NICIUN COMENTARIU