28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 16:08
No menu items!

Afaceriști apropiați Elenei Udrea, ridicați de DIICOT

spot_img

Doi afaceriști din zona de interese a Elenei Udrea, ale căror nume apar în dosarul „Gala Bute” și ale căror firme au derulat o serie de contracte cu Ministerul Dezvoltării, în mandatul acesteia, au fost ridicați, vineri, de procurorii DIICOT. 

Surse judiciare au dezvăluit pentru Sursa Zilei că Mihail Marencu și Alexandru Copaci sunt acuzați de evaziune fiscală, spălare de bani și constituire de grup criminal organizat. 

Cei doi afaceriști sunt cunoscuți  drept apropiați ai Elenei Udrea, iar numele lor au fost legate și de dosarul „Gala Bute”. 

În toamna lui 2015, jurnaliștii de la „Jurnalul Național” dezvăluiau că la data de 20 septembrie 2010, fostul consilier al Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltătii, Ştefan Lungu a plătit 19.659 lei către firma controlată de Copaci și Marencu, New Consulting & Engineering Grup SRL, pentru servicii de publicitate “prestate cu ocazia unui eveniment organizat la data de 21 noiembrie 2010 la Palatul Parlamentului”. La acea dată a avut loc Consiliul de Coordonare al Organizaţiei de Bucureşti a PDL, când Elena Udrea a fost aleasă preşedinte, firma New Consulting & Engineering Grup ocupându-se cu decorarea sălii cu printuri digitale de mari dimensiuni inscripţionate cu sigla PDL.

Lucrarea a fost efectuată şi supravegheată de Alexandru  Copaci, administrator al societăţii New Consulting & Engineering Grup SRL,  deţinută, la acea dată, în proporţie de 100% de Mihail Marencu, dar este administrată. 

Alexandru Copaci și familia sa au mai derulat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea, prin intermediul societăţilor New Consulting & Engineering Group şi 911 Casa de Print şi Producţie SRL, trei contracte pentru amenajarea standurilor MDRT la Târgurile Internaţionale de Turism de la Londra şi Berlin, organizate în anul 2011.

Maia Constantin