14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 7:22
No menu items!

Şcolile îşi vor afişa rata de vaccinare. Prezența fizică depinde de rata de vaccinare

spot_img

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că un factor care va influenţa deschiderea anumitor unităţi de învăţământ va fi rata de vaccinare, atât în rândul elevilor, cât și a profesorilor.

Sorin Cîmpeanu a solicitat ca toate inspectoratele și toate școlile să publice pe site-urile proprii, în cursul zilei de luni, rata de vaccinare.

„Astăzi, toate inspectoratele şcolare judeţene au afişat rata de vaccinare la nivelul fiecăruia. Sunt multe situaţii în care rata de vaccinare este peste 90%. La nivelul fiecărei şcoli se va afişa pe site-ul propriu rata de vaccinare, fără nume, prenume şi alte date cu caracter personal. Dar este normal ca părinţii şi elevii să ştie, atunci când merg la şcoală, care este nivelul de vaccinare al personalului din acea şcoală. De asemenea, rata de vaccinare în ministerul Educaţiei este sub aşteptări, 66%, 292 de angajaţi vaccinaţi dintr-un total de 444”, a arătat ministrul.

Rata de vaccinare, alături de alţi factori, va fi luată în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcţionare a şcolii cu prezenţă fizică.

În prezent, 25% dintre elevi sunt vaccinați.

Dalia Constantin