13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:28
No menu items!

Școala începe din 8 noiembrie. Numărul notelor și tezelor, redus

spot_img

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că elevii se vor întoarce la școală din 8 noiembrie, însă vineri se va stabili dacă aceștia vor face orele fizic sau online. Numărul de note a fost redus, la fel și cel al tezelor.

„Ministerul va rămâne consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică, în limita în care condițiile de protecție sanitară pot fi asigurate pentru elevi și profesori. Este un principiu de bază. Nu voi abdica de la acest principiu. Deci vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul exact de deschidere al școlilor în data de 8 noiembrie”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că s-a decis reducerea numărul de teze în acest an. La clasa a VIII-a vor fi doar 2 teze în loc de 3, cu prezență fizică, iar la liceu 3 teze în loc de 4.

Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie.

“Pentru cei care nu vor putea să susțină tezele cu prezență fizică, le vor putea susține ulterior, la revenirea la școală cu prezență fizică, chiar dacă acest lucru se va întâmpla în semestrul al doilea”, a spus ministrul.

De asemenea, s-a hotărât reducerea numărului de note necesare pentru încheierea mediei la două.

Cîmpeanu a mai menționat că începând de săptămâna viitoare vor fi disponibile testele pe bază de salivă în toate școlile din România.

                                                                                                                   Adina Silav