3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 7:27
No menu items!

Taxe consulare noi pentru cetățenii străini în programul de guvernare al cabinetului Ciucă

spot_img

Cabinetul Ciucă vrea introducerea unor taxe pentru prestarea, în regim de urgență, a serviciilor consulare, dar și introducerea de taxe consulare pentru serviciile consulare prestate cetățenilor străini.

Potrivit programului de guvernare, pentru asigurarea resurselor umane, financiare și logistice necesare atingerii obiectivelor legate de extinderea și modernizarea oficiilor consulare și în vederea creșterii capacității procesare a serviciilor consulare, Guvernul va întreprinde demersurile legislative necesare pentru introducerea unor tarife pentru prestarea în regim de urgență a serviciilor consulare și a taxelor consulare pentru serviciile consulare prestate cetățenilor străini. 

În schimb, pentru prestarea serviciilor consulare solicitate de cetățenii români, în regim normal, nu vor fi percepute taxe mărite.  

Marcel Ciolacu susținea duminică că taxele consulare prevăzute în programul de guvernare al Executivului propus au fost eliminate de PSD în perioada în care acesta s-a aflat la guvernare. “În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!”, arăta președintele PSD într-o postare pe Facebook. 

Dalia Constantin