10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 18:35
No menu items!

Școala în care elevilor le este interzis să sune la 112. Ce se va întâmpla luni la unitatea de învățământ

spot_img

Situație revoltătoare la un liceu din Capitală. Directoarea unității de învățământ le-a interzis elevilor ca în cazul unei situații de urgență să sune la numărul unic 112. Potrivit anunțului afișat la școală, care a ajuns însă și pe Facebook, personalul școlii ar trebui să solicite doar Ambulanța Puls.

Cazul este cu atât mai grav cu cât activitatea Puls a fost suspendată, după ancheta în cazul morții fotbalistul Patrick Ekeng.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a aunțat că va face luni o cercetare la Liceului Teoretic “Nichita Stanescu”.

“Ca urmare a apariției în presă a unor informații referitoare la decizia conducerii Liceului Teoretic Nichita Stanescu ca în cazul producerii unor situații de urgență privind siguranta elevilor să nu mai fie apelat serviciul unic de urgență 112 și să se solicite Ambulanța PULS, Inspectoratul Școlar al Municipiului București va efectua o cercetare privind acest aspect. A fost cerut, deja, un punct de vedere din partea direcțiunii unității de învățământ. (…) Luni, Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucuresti va analiza la sediul liceului cauzele care au generat acest eveniment”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții instituției.

Potrivit ISMB , anunțul ce conținea apelarea Ambulanței Puls a fost retras și de la Liceul Nichita Stănescu.

Potrivit procedurilor existente, în cazul producerii unor evenimente deosebite privind starea de sănătate, integritatea elevilor și siguranța unităților școlare, se impune apelarea obligatorie a numărului unic de urgență 112.

Precizările ISMB au fost făcute după ce, vineri, pe Facebook, au fost publicate fotografii cu un anunț care ar fi  fost afișată la Liceul Nichita Stănescu, din Capitală. În anunț se preciza: “Este interzis elevilor apelarea numărului de urgență 112. În cazul unor situații de urgență, elevii vor înștiința personalul școlii, în vederea solicitării Ambulanței Puls, la numărul…”.

R.D.