4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:41
No menu items!

Moarte la indigo cu a lui Patrick Ekeng în bazinul din Floreasca. Un poloist a făcut stop cardiac

spot_img

Un fost sportiv de performanță a murit, sâmbătă, în timp ce efectua un antrenament la baza sportivă din Floreasca.

Cornel C. (din motive lesne de înțeles nu-i vom publica numele) polosit, fost sportiv de performanță, a murit, sâmbătă, în bazinul de la Floreasca, în timp ce făcea antrenamente alături de alți colegi. Cornel C., de 59 de ani, juca la echipa „Romanian Masters Water Polo Club” sau, cum mai este cunpscută, „Romanian Veterans”. Este vorba despre o echipă formată din veterani ai acestui sport, care participă chiar la competiții internaționale și este afiliată Federației Române de Polo pe Apă.

Primele cercetări au arătat că acesta a făcut un stop cardiac, iar o ambulanță a ajuns prea târziu, potrivit unor martori, la aproximativ 20-30 de minute, în condițiile în care Spitalul de Urgență Floreasca este la 5 minute de mers cu mașina. Aceeași martori au spus că, la primul apel, SMURD a anunțat că nu are nicio mașină disponibilă. După un al doilea apel făcut la Serviciul de Ambulanță, o mașină a plecat spre bazin, dar nu a găsit adresa. În final, un echipaj SMURD a juns la fața locului, înaintea ambulanței.

Aceleași surse din rândul anchetatorilor ne-au dezvăluit că, la acel moment, în baza sportivă nu exista niciun medic care să acorde primul ajutor. Totul s-a petrecut la o săptămână de la moartea jucătorului camerunez Patrick Ekeng, de la Dinamo București.

Romanian Veterans are deja un palmares bogat: a participat la mai multe ediții ale Campionatelor Europene sau Campionatelor Mondiale de Masters Water Polo și a obținut numeroase medalii, inclusiv de aur.

Andrei Tudor