20.7 C
București
luni, 20 mai 2024 - 14:30
No menu items!

Schimbări în Guvern: Liviu Voinea și Gheorghe Gherghina – la BNR

spot_img

Premierul Victor Ponta, președinte PSD, a anunțat luni că ministrul delegat pentru buget Liviu Voinea și secretarul de stat la Finanțe Gheorghe Gherghina sunt susținuți pentru funcții de conducere la Banca Națională a României

Voinea_Gherghina

Premierul Victor Ponta, președinte PSD, a anunțat luni setul de propuneri pe care PSD, alături de UNPR și PC, le face pentru șefia Băncii Naționale a României (BNR). Astfel, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, este susținut în Parlament pentru a ocupa funcția de viceguvernator al BNR, în timp secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Gheorghe Gherghina este propus pentru a face parte din board-ul BNR.

Al doilea lucru pe care l-am stabilit legat de Parlament este setul de propuneri pe care PSD le face pentru diverse instituții aflate în subordinea Parlamentului. Pentru board-ul BNR îl vom susține ca prim-viceguvernator pe domnul Florin Georgescu, ca viceguvernator pe domnul Liviu Voinea, iar ca membri în board – pe domnul Daniel Dăianu, pe domnul Gheorghe Gherghina. Pentru ASF, PSD nu va face propuneri, ci va sprijini propunerile UNPR și PC.

Victor Ponta
premier, președinte PSD

Deși Parlamentul va vota luni noul Consiliu de Administraţie al BNR, schimbările generate de eventuala plecare a lui Voinea și Gheorghina din Guvern ar urma să fie „operate” în octombrie, când cei doi ar trebui să-și preia noile posturi la Banca Națională.

Mandatul actualilor membri CA al BNR expiră în luna octombrie.

R.D.