28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 15:48
No menu items!

Scandalul Rubygate: Fostul premier italian Silvio Berlusconi refuză expertiza psihiatrică

spot_img

Fostul premier şi om de afaceri italian Silvio Berlusconi a refuzat să se supună unei evaluări psihiatrice din cadrul unui proces penal, o nouă parte a scandalului ”Rubygate” și a denunțat această măsură ca fiind umilitoare din perspectiva meritelor sale, relatează AFP.

Un tribunal de la Milano a decis, miercuri seara, să le dea un termen de 45 de zile unui număr de trei experţi, care să evalueze dacă starea sănătăţii fostului şef al Guvernului, în vârstă de 84 de ani, nu îi permite să participe la acest proces, aşa cum susţine avocatul acestuia.

”Ipoteza de a fi supus unei expertize psihiatrice ample şi nelimitate de către un tribunal demonstrează, având în vedere ceea ce am făcut eu în viaţă, în numeroase sectoare: în afaceri, în sport şi în politică, o prejudecată evidentă faţă de mine.

Aceasta mă face să înţeleg cu uşurinţă care va fi rezultatul acestui proces nedrept”, îi scrie Berlusconi, într-o scrisoare citată de presă, preşedintelui tribunalului.

Procesul în cauză, denumit ”Ruby-ter”, este o nouă parte a scandalului ”Rubygate” şi a faimoaselor petreceri ”bunga-bunga” pe care Slvio Berlusconi le organiza, cu femei tinere, plătite, în vila sa luxoasă de lângă Milano.

În acest dosar, Berlusconi şi alte 28 de persoane sunt inculpate cu privire la intimidarea unor martori şi mărturii false.

Acest proces vizează, în mod general, plăţi efectuate de către Silvio Berlusconi către diverse persoane – tinere şi muzicieni care au participat la seratele sale – în schimbul păstrării tăcerii.

Starea sănătăţii magnatului media, care împlineşte 85 de ani la sfârşitul acestei luni, care a fost internat de mai multe ori la spital, din cauza unor probleme cardiace sau covid-19, a antrenat amânarea mai multor şedinţe ale procesului.

”Decizia de a fi supus unei expertize, nu doar medico-legale, ci şi psihiatrice, pare în afara oricărei logici şi nu corespunde trecutului şi prezentului mele”, denunţă Berlusconi în scrisoare.

”Nu pot, aşadar, să accept o asemenea decizie, care dăunează trecutului şi onoarei mele”, conchide fostul premier, care cere continuarea procesului în absenţa sa.