15 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 8:19
No menu items!

Scandal pe averea fiicei lui Nicolae Ceaușescu. Statul român acuzat că refuză să plătească blănurile confiscate

spot_img

Soțul Zoiei Ceaușescu, Mircea Oprean, ginerele fostului dictator, acuză statul român că refuză să-i plătească despăgubiri pentru banii și bunurile confiscate în martie 1989, relatează Fanatik.

Mircea Oprean, soțul Zoiei Ceaușescu se luptă și astăzi să recupereze averea confiscată de autorități, în  anul 1990. Încă din anul 2010, ginerele fostului dictator a obținut în justiție dreptul de a revendica bunurile confiscate de noul regim, iar doi ani mai târziu el a pus poprire pe conturile Trezoreriei Municipiului București.

Cu toate acestea, Oprean nu și-a văzut nici acum banii, motiv pentru care, în anul 2021 a deschis o nouă acțiune în instanță, prin care solicită validarea unei alte popriri, pe sumele actualizate cu indicele inflației. Procesul se judecă și azi, la Curtea de Apel București, după ce, pe fond, judecătorii i-au respins cererea.

În martie 1990, Parchetul General i-a confiscat Zoiei Ceaușescu zeci de bunuri, care au fost vândute prin ICL Universal-Consignația. Printre acestea se număra o blană de leopard, mai multe cojoace bărbătești, costume, tricouri, pantofi de piele, genți de damă și chiar ciorapi bărbătești și batiste, dar și un ceas de aur Eterna Matic, oferit de Nicolae Ceaușescu ginerelui său. 

Amalia Capră