15 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 7:47
No menu items!

Armata americană a pierdut un avion „invizibil” F-35. Apel disperat către populație: „Dacă aveți informații, vă rugăm să sunați”

spot_img

Armata americană cere populației să o ajute să găsească un avion american „invizibil” (stealth) ce s-a prăbușit duminică, dar ale cărui resturi nu au fost încă găsite, transmite France Presse.

Duminică după-amiază, pilotul unui F-35 s-a catapultat din aeronava militară deasupra statului Carolina de Sud din sudul Statelor Unite.

Pilotul a supraviețuit, iar armata americană încearcă în zadar să localizeze aeronava. Din acest motiv, baza aeriană Charleston Air Force Base, din sudul statului Carolina de Sud, a fost nevoită să ceară ajutorul locuitorilor din zonă.

„Dacă aveți informații care ar putea ajuta echipele noastre de salvare să localizeze F-35, vă rugăm să sunați la Centrul de operațiuni de apărare al bazei”, a scris unitatea militară pe X (fostul Twitter).

Oficialii bazei aeriene au transmis că desfășoară operațiuni de căutare, în coordonare cu autoritățile federale de reglementare în domeniul aviației, în jurul a două lacuri la nord de Charleston.

Avioanele de luptă F-35, fabricate de Lockheed Martin, costă aproximativ 80 de milioane de dolari (75 de milioane de euro) fiecare.

                                                                                                                 Adina Silav