23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:27
No menu items!

Scandal la Maternitatea Iași! Gravidele, trimise să și facă singure teste COVID-19

spot_img

Pacientele se plâng că sunt obligate să facă testul COVID-19 la privat, ca să fie primite în spital, anunță Realitatea PLUS. Gravidele se revoltă pe Facebook că nu sunt internate până nu își fac testul care determină prezența coronavirusului în corp, dar conducerea spitalului se apără spunând că nu a primit nicio plângere oficială. Casa de Asigurări Medicale susține că a declanșat propriile verificări.

Femeile însărcinate și mămicile se plâng, pe grupurile de Facebook, că testul poate fi făcut doar în privat și costă 250 de lei.

Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Cuza-Vodă din Iași este cea mai mare maternitate din Moldova și una dintre cele mai mari din țară. În Iași există două astfel de maternități, iar cazurile pacientelor infectate cu noul coronavirus sunt tratate la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Elena Doamna, desemnată unitate medicală COVID. 

Contactat de Realitatea PLUS, Robert Dâncă, managerul maternității, a declarat că

”Vă sigur că la spitalul din Iași serviciile sunt de înaltă calitate. Până în preznt nu a fost înregistrată nicio sesizare la secretariatul unității. Toate cazurile sunt rezolvate în spital, nefiind limitat accesul la servici medicale. În spital se fac toate serviciile. Nu avem sesizări în acest sens înregistrate oficial”, a declarat Robert Dâncă.