25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:32
No menu items!

Scandal în Parlamentul României. Parlamentarii ucraineni, proteste la adresa președintelui Dumei de Stat a Rusiei

spot_img

Președintele Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîşkin,a fost huiduit la finalul discursului pe care l-a ținut în Parlament, de parlamentarii ucraineni.

Serghei Narîșkin a ținut un discurs cu ocazia preluării, de la România la Rusia, a președinției Adunării Parlamentare a Cooperării economice a Mării Negre. În timp ce vorbea, oficialul rus a fost huiduit de câțiva parlamentari ucraineni, care au strigat lozinci la adresa președintelui rus, Vladimir Putin.

Protestatarii din delegația ucraineană au manifestat față de anexarea Crimeei, de către Federația Rusă și au scris pe o pancartă „În 2008 – Georgia, în 2014 – Ucraina. Cine urmează? Putin, Oprește-te!”. Un alt mesaj a fost „Putin, dă-ne Crimeea înapoi!”. Mesajul au fost afișate în Parlament, chiar în timpul discursului președintelui Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîşkin.

Narîșkin i-a atras atenția președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să-i îndepărteze pe protestatari, spunând că nu i se pare normală o asemeea manifestare.

Călin Popescu Tăriceanu i-a rugat pe protestatari să ia loc în bănci, dar aceștia au rămas lângă prezidiu, cu pancartele cu mesaje ridicate.

Într-un final, Serghei Narîşkin a spus că nu este nici problemă și și-a continuat discursul.