15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 14:31
No menu items!

Scandal după scandal în coaliția de guvernare. Miniștrii PNL se plâng de USR-PLUS și invers

spot_img

Nu trece săptămâna fără un scandal în coaliție, mai ales între miniștrii PNL și cei de la USR-PLUS. Indiferent de subiectul dezbaterilor, fiecare parte se plânge că cealaltă nu o susține, nici public și nici avizând proiectele sale.

Luni, 29 martie, noul scandal a pornit de la proiectul de lege privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul, la stat. Actul normativ pregătit de Ministerul Muncii nu poate fi dat mai departe, pentru adoptare în ședința de Guvern, deoarece miniștrii de la USR care trebuie să își dea avizul (de exemplu – Stelian Ion de la Justiție, Claudiu Năsui de la Economie) ântârzie să facă acest lucru.

Reproșurile au fost aduse în discuție la ședința PNL de ministrul Raluca Turcan, care a adăugat că nici proiectul privind noua lege a salarizării nu a avut mai mult succes, este tot în avizare la miniștriii USR-PLUS.

„Ne-am asumat ceva în coaliție și acum suntem blocați”, ar fi declarat Raluca Turcan în fața colegilor din conducerea PNL, conform unor surse politice.

Președintele PNL, Ludovic Orban, i-ar fi spus ministrului Muncii să ridice aceste probleme în ședința de coaliție. 

În urmă cu trei zile, în timpul grevei de la metrou, ministrul USR-PLUS al Transporturilor, Cătălin Drulă, a transmis un mesaj dur la adresa sindicaliștilor, dar în același timp, i-a acuzat pe foștii ministri ai instituției, Lucian Bode și Ludovic Orban, că nu au făcut nimic în mandatele lor, ca să rezolve această criză.