18.2 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 20:50

Șapte persoane s-au înecat în Indonezia, după ce au încercat să facă un selfie pe o barcă

spot_img

Șapte persoane și-au pierdut viața și alte două sunt date dispărute, după ce o barcă plină de turiști s-a răsturnat, în Indonezia, în momentul în care au vrut să faca un selfie.

Tragedia din Indonezia s-a produs când toți pasagerii s-au mutat brusc pe o singură parte a bărcii, încercând să facă un selfie. Din păcate, ambarcațiunea s-a răsturnat, iar șapte persoane s-au înecat și două sunt date dispărute. Alte 11 persoane au fost salvate de autorități.

Polițiștii din Indonezia anunță că vor demara o anchetă, pentru a verifica dacă a fost vorba de neglijență din partea celor care gestionează plimbările cu baraca pe apele din regiune.

Ambarcațiunea era condusă de un tânăr de 13 ani, a spus șeful poliției din Java centrală, Ahmad Lutfi.

„Cauza accidentului a fost supraaglomerarea. Cei 20 de oameni și-au făcut un selfie pe partea dreaptă a bărcii, care s-a dezechilibrat și s-a răsturnat,” a explicat el.

Nava avea o capacitate de 14 persoane, dar transporta 20 de turiști în momentul în care s-a răsturnat, a spus și șeful poliției din Boyolali, Morry Ermond.

Echipele de salvare încearcă să găsească două persoane dispărute în accidentul de duminică după-amiază. Una dintre acestea este copilul cel mai mic al unui bărbat care a supraviețuit accidentului, dar soția și alți doi copii ai săi au murit, potrivit site-ului de știri Detik.

SURSA FOTO: Handout, National Search and Rescue Agency