13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 19:57
No menu items!

Salina Turda, pe prima pagină a site-ului CNN / FOTO

spot_img

Salina Turda din județul Cluj este promovată și la CNN. Postul de televiziune a postat pe pagina principală a site-ului său imaginile realizate de un fotograf american pasionat de acest loc.

A fost o provocare, din cauza dimensiunii salinei„, a mărturisit artistul american, ale cărui poze sunt admirate acum de lumea întreagă. 

Sub titlul „Salina Turda – o mină de sare din Transilvania transformată în loc de joacă”, fotografiile spectaculoase sunt însoție de comentarii explicative, dar care sunt menite să stârnească curiozitatea potențialilor turiști.

„Veche de 2.000 de ani, Salina Turda – o mină de sare din Transilvania – este folosită ca parc tematic și ca muzeu încă din 1992”, „Printre atracții se numără roți gigantice de genul celor întâlnite în parcurile de distracții, spa-uri, un amfiteatru cu 80 de locuri, dar și bowling și terenuri de mini-golf”, „Mina propriu-zisă a fost închisă în 1932. Înainte, însă, de a fi transformată în parc tematic, a fost folosită drept adăpost în timpul celui de-al doilea Război Mondial, dar și ca depozit de brânză”, „Se mai spune că aerul sărat îi ajută pe vizitatorii cu probleme pulmonare” – sunt explicațiile care însoțesc suita de fotografii.

R.D.