4.8 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 6:48
No menu items!

Salariile profesorilor ar putea crește în funcție de notele pe care le obțin elevii la Evaluarea Națională și la Bacalaureat

spot_img

Ministrul Educației propune ca salariile profesorilor să fie acordate în funcție de performanța elevilor de la clasă.

După ce profesorii au solicitat majorări salariale, acum autoritățile vin și le cer acestora creșterea performanței. Asta după ce, în ultimii ani, rezultatele testelor PISA, dar și notele obținute la Evaluarea Națională sau la Bacalaureat, nu au fost pe măsura așteptărilor, iar elevii nu au fost pregătiți pe cât de bine ar fi trebuit.

Oficialii consideră că o parte din vină aparține cadrelor didactice care ar fi putut să le predea mult mai bine la clasă și evident să se renunțe și la meditații.

Experții internaționali poartă discuții cu ministerul Educației din România și le solicită acestora să găsească soluții astfel încât salariile profesorilor să oscileze în funcție de performanțele lor.

Mai exact, la baza salarială să se ofere bonusuri în funcție de performanță. Se ia în calcul atât modul în care se descurcă un profesor la inspecție, dar și rezultatele pe care elevii le vor lua la Evaluarea Națională sau la Bacalaureat.

După apariția rezultatelor testelor PISA, premierul Marcel Ciolacu susţinea că nu i se pare corect ca un profesor care pregăteşte elevi olimpici să câştige la fel de mult ca unul care are elevi care nu iau Bacalaureatul.

                                                                                                       Adina Bucur Silav