12.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 23:29
No menu items!

„Să-i știe de frică”. Inspectorii ANAF, înarmați pentru controale

spot_img

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, anunţă că inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de către inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci de la nivel judeţean, pentru eficientizarea activităţii. În plus, inspectorii antifraudă vor fi ”militarizaţi”, ei urmând a purta armă.

”Avem această noutate, să zicem, pentru militarizarea inspectorilor antifraudă. Trebuie să spun că noutatea nu numai aceasta este legată de militarizare şi de această posibilitate pe care o vor avea, legală, de port armă, inclusiv de protecţie în timpul serviciului, ci structurile teritoriale judeţene – foarte important acest lucru – să ştie evazioniştii că activitatea economică ilicită va fi, cu data aprobării Ordonanţei de Urgenţă, urmărită de aceste servicii teritoriale judeţene. Până acum funcţionau la nivelul regiunii. Dacă se întâmpla o faptă de evaziune fiscală într-un judeţ care era parte din regiune, trebuia să se ducă cu maşina Inspecţia Antifraudă, făcea două-trei ore pe drum, ajungea acolo, mai stătea o oră, se termina programul de muncă şi mare parte din timpul alocat pentru combaterea activităţilor economice ilicite era pierdut pe drumuri”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, la Digi 24, luni seară. 

Ministrul a explicat că cei care dețin ilegal mărfuri nu reacționează „tocmai potrivit”. 

„Trebuie să aibă toate mijloacele la îndemână pentru a avea eficiență în combaterea activităților economice ilicite, pentru combaterea evaziunii fiscale și să-i știe de frică contribuabilii care săvârșesc fapte de evaziune fiscală”, a adăugat Boloș.

                                                                                                          Adina Bucur Silav