17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 13:32

Să căutăm să facem într-un fel, încât să simțim pacea dintre oameni! / VIDEO

spot_img

Oamenii trebuie să își găsească pacea interioară. Toata lumea se întreabă acum de ce e atâta agitație, de ce sunt oamenii atât de încercănați.

Vedeți cum fac oamenii – se pârăsc unii pe alții, se bârfesc unii pe alții, scriu de rău unii despre alții, se jignesc unii pe alții, pentru că orice om este un mic gunoi în sufletul lui, nu este nimeni corect, știe fiecare ce scadențe are.

Noi ne judecăm unii pe alții fără să ne cunoaștem, fără să știm în ce circumstanțe am greșit fiecare și, mai rău, ne încărcăm sufletește.

Să căutăm să facem într-un fel, încât să simțim pacea dintre oameni! Oamenii nu mai solidarizează unii cu alții, nu mai petrec împreună, au devenit snobi – unii se duc la mall, la cinema să fie văzuți acolo, unii se duc la operă, deși nu au ascultat în viața lor operă, dar dă bine la imagine.

Unii se plimbă pe stradă în haine luxoase.. Dar toți ne-am născut din pământ, pe toți ne cheamă pământul, în fața lui suntem la fel. De aceea ne spune Scriptura că, atunci “când pe toate le-am dobândit, în groapă ne-am sălășluit, unde împreună sunt împăraţii şi săracii”, de aceea este bine să fim în viață într-o continuă muncă și luptă și să nu le dobândim pe toate niciodată, căci, atunci “când dobândim lumea, atunci în groapă ne sălăşluim”.

De aceea, e bine să avem mereu ceva de făcut! Caută-ți de treabă, că altfel pleci! Fă ceva util, apucă-te de citit, de scris, pictează, coase ceva, cântă, învață pe cineva ce știi, comunică, împărtășește din bucuria ta celui din jurul tău, ca să fii într-o permanentă lucrare.