22.3 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 21:25
No menu items!

S-au dus visele celor care îl vedeau prezidențiabil? Mandatul lui Mircea Geoană la NATO, prelungit cu un an

spot_img

Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2024, a anunțat vineri, Jens Stoltentenberg, secretar general al Alianței Nord-Atlantice. Numele lui Mircea Geoană era vehiculat pentru o posibilă candidatură a acestuia la alegerile prezidențiale din 2024.

Purtătorul de cuvânt al alianței a postat, vineri, un anunț pe rețeaua de socializare Twitter, în care citează declarația secretarului general al NATO.

„Mircea Geoană a fost un secretar general adjunct al NATO de excepție și un mare sprijin pentru mine personal într-o perioadă critică pentru securitatea euro-atlantică. Competența sa politică, expertiza și eleganța sa sub presiune continuă să fie atuuri puternice pentru Alianța noastră transatlantică. În semn de recunoaștere a serviciilor sale, i-am prelungit mandatul de secretar general adjunct cu un an, până la jumătatea lunii octombrie 2024. Îi mulțumesc lui Mircea pentru dedicarea sa și aștept cu nerăbdare să continuăm activitatea noastră împreună”, a afirmat Jens Stoltenberg, potrivit Oanei Lungescu.

Și Mircea Geoană a postat, ulterior, pe Facebook, un mesaj în care spune că va continua, alături de secretarul general al NATO, să apere statele membre și să întărească valorile democratice.

”Mă onorează prelungirea mandatului de Secretar General Adjunct al NATO cu încă un an şi mă bucură faptul că voi continua să fac echipă, la conducerea NATO, cu Jens Stoltenberg, căruia vreau să ii mulţumesc pentru încrederea acordată. Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând şi împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetăţeni din statele membre, să întărim valorile democratice şi libertatea de a gândi şi de a ne alege propriile destine”, a scris, vineri, pe Facebook, Mircea Geoană.

Mandatul de secretar general al lui Mircea Geoană ar fi urmat să se termine în octombrie 2023, iar ultimele sondaje politice din țară îl dădeau ca fiind un posibil candidat la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului 2024.

M. Nedelcu