21 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 4:07

S-a decis. PSD va VOTA moțiunea alianței USR PLUS-AUR dacă ajunge în plen

spot_img

Biroul Permanent Național al PSD a decis să voteze orice moțiune de cenzură care ajunge oficial în plenul celor două Camere al Parlamentului la dezbatere și vot.

Astfel, PSD va vota moțiunea inițiată de alianța dintre USR PLUS și AUR dacă aceasta ajunge la vot, în caz contra PSD va depune propria moțiune de cenzură la care îi va invita și pe ceilalți actori politici să participe.

În opinia social-democraţilor, moţiunea depusă de USR PLUS şi AUR are şanse mici să fie dezbătută şi votată, din cauză că unele semnături ar fi nelegale.

„Dacă moţiunea alianţei USR-AUR va ajunge la vot în plen, atunci PSD o va vota, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern şi Ghinea să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate. Prin urmare, alianţa USR-AUR trebuie să susţină acest demers. Dacă moţiunea alianţei USR-AUR nu ajunge la vot în plen, suntem dispuşi să vorbim cu USR şi AUR să convenim un text al moţiunii, să semneze moţiunea pentru a avea cele 234 de voturi şi în 10 minute o depunem. Guvernul Cîţu trebuie să plece”, a declarat liderul social-democrat Marcel Ciolacu. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că luni la ora 12.00 este convocată şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a stabili calendarul moţiunii de cenzură la adresa Guvernului, depusă de USR PLUS şi AUR. Aceasta este pentru a treia oară când conducerile Camerelor sunt convocate pe tema moţiunii de cenzură, primele două şedinţe neîntrunind cvorumul.

                                                                                                                    Adina Silav