9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 2:39

S-a decis: EURO 2020 se va disputa cu spectatori în tribune. Câți spectatori vor avea acces

Comitetul Interministerial Euro-2020 a dezbătut intens, miercuri, posibilitatea organizării Campionatului cu public în tribune. Pe masă s-au aflat mai multe scenarii, două dintre cu accesul publicului în tribune.

 

La ședința organizată de ministrul Eduard Novak a participat șeful DSU Raed Arafat, Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătăţi, reprezentanţi de la ministerele Sportului, Internelor şi de Externe, reprezentantul UEFA la Bucureşti, Taras Mukovoz, şi consilierul onorific al premierului pe probleme de Euro-2020, Gheorghe Popescu, potrivit agerpres.ro.

Scenariul asupra căruia s-a căzut de acord ar fi admiterea publicului pe Arena Naţională în limita cotei de 25% din capacitatea totală.
Autorităţile medicale împreună cu cele de asigurare a ordinii publice vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranţă deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la meciurile Euro-2020.

Planul consolidat de acces al publicului va fi apoi validat de către autorităţile române şi va fi transmis către UEFA la începutul lunii aprilie ca format definitiv de organizare a meciurilor de la Bucureşti.