7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 2:55
No menu items!

Săptămâna modei la Paris: Colecțiile primăvară-vară 2015

spot_img

Săptămâna modei la Paris va fi marcată de prezentarea ultimei colecții pret-a-porter a lui Jean Paul Gaultier

 paris - saptamana modei

Săptămâna modei începe marți în capitala Franței cu creații de îmbrăcăminte și accesorii pentru primăvara-vara lui 2015 ale unor tineri designeri, doi dintre ei noi, veniți din Japonia și Statele Unite.

Până pe 1 octombrie, în cadrul Săptămânii modei pariziene sunt programate 93 de defilări, cu creații ale unor designeri de 24 de naționalități, transmite marți AFP.

În cele nouă zile sunt așteptate circa 5.000 de persoane (cumpărători, ziariști, fotografi, bloggeri) la spectacolele înscrise în programul oficial, la care se adaugă diferite evenimente, prezentări, showroom-uri și recepții.

Prima zi este consacrată tinerelor talente, unul din ele fiind Christine Phung, aflată la a treia colecție. Tânăra creatoare, care a lucrat, printre altele, pentru mărci ca See By Chloe sau Vanessa Bruno înainte să își creeze propria firmă cu numele ei, în 2011, a primit în 2013 premiul Andam (Asociația națională pentru dezvoltarea artelor modei).

Printre ceilalți creatori care deschid Săptămâna modei din capitala Franței se numără Jacquemus, tânăr autodidact de mare succes, sau Lea Peckre, care a început la Jean Paul Gaultier și Isabel Marant, înainte să își lanseze propria marcă, în 2012.

Cei doi nou-veniți care vor apărea marți pe scena pariziană sunt Anrealage, firmă a creatorului japonez Kunihiko Morinaga lansată în 2003, și marca de streetwear americană Hood By Air.
Săptămâna modei la Paris va fi marcată sâmbătă de prezentarea ultimei colecții pret-a-porter a lui Jean Paul Gaultier, care a anunțat pe 15 septembrie că se va concentra în viitor pe croitoria de lux și pe parfumuri.

Paradele modei pariziene vor avea loc în muzee, la Grand Palais, Palais de Tokyo, dar și la cinematograful Grand Rex sau în turnul Montparnasse.

C.A.