22.7 C
București
luni, 4 iulie 2022 - 9:14
No menu items!

Rusia nu va participa la reuniunea UE de la Bruxelles (South Stream)

spot_img

La Bruxelles va avea loc marți o reuniune a miniștrilor energiei din cele 28 de state membre ale UE

teava south stream

Rusia nu va participa la reuniunea UE de marți de la Bruxelles la care se va discuta proiectul conductei de gaz South Stream, după ce acesta a fost abandonat de Moscova, a anunțat luni ministrul rus al energiei Aleksandr Novak, potrivit RIA Novosti.

„Reuniunea prevăzută pentru marți se va derula în cadrul Uniunii Europene. Rusia nu este stat membru și deci nu vom participa”, a precizat Novak.

La Bruxelles va avea loc marți o reuniune a miniștrilor energiei din cele 28 de state membre ale UE. În aceeași zi, tot la Bruxelles este prevăzută și o întâlnire a miniștrilor energiei din țările participante la proiectul South Stream.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat la 1 decembrie că Rusia nu poate continua proiectul South Stream din cauza poziției ostile a Uniunii Europene, subliniind că Rusia nu a fost autorizată de către Sofia să construiască gazoductul în zona economică exclusivă a Bulgariei.

Gazoductul South Stream, ale cărui lucrări au fost lansate în decembrie 2012, ar fi urmat să lege Rusia de Bulgaria, pe un traseu de 3.600 kilometri, pentru a se îndrepta apoi spre Europa Centrală, prin Serbia, Ungaria și Slovenia.