17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:28
No menu items!

Rusia ar fi recuperat deja bucăți din drona doborâtă în Marea Neagră

spot_img

Statele Unite cred că Rusia a recuperat, joi, câteva bucăți din drona de supraveghere americană doborâtă de un avion de luptă rusesc în Marea Neagră, a declarat un oficial american pentru CNN.

Potrivit oficialului american, rușii ar fi găsit resturi de sticlă sau bucăți mici din drona MQ-9 Reaper.

Anterior, CNN relata că Rusia a ajuns la locul unde aparatul a căzut în Marea Neagră, la aproximativ 70-80 de mile sud-vest de Crimeea.

Oficialii ucraineni au anunțat, joi, că în Marea Neagră are loc o „activitate neobișnuită a Rusiei”, fiind trimise 20 de nave rusești, ceea ce ar putea însemna că navele rusești încearcă să găsească epava dronei americane doborâte.

Americanii au minimizat însă semnificația epavei dronei sau potențialul rușilor de a culege orice informații sensibile din rămășițele aeronavei.

După coliziunea dintre drona americană și avioanele de luptă rusești marți dimineața devreme, operatorii de drone au luat măsuri pentru a șterge software-ul sensibil al dronei înainte de a cădea în Marea Neagră.

„Am făcut imposibil ca ei să poată culege ceva cu valoare de informații din rămășițele acelei drone, indiferent de rămășițele care ar putea fi pe suprafața apei”, a transmis, miercuri,  John Kirby, coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă.

                                                                                                                Adina Silav