13.2 C
București
duminică, 25 februarie 2024 - 21:17
No menu items!

Rusia amenință din nou Occidentul: Trebuie să înceteze „să ne mai pună răbdarea la încercare” încurajând Ucraina

spot_img

Statele occidentale, în special Marea Britanie, încurajează Ucraina să atace teritoriul Rusiei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, joi. Oficialul rus a mai invocat că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este „folosit” de către Occident şi a avertizat ţările occidentale „să nu îi mai pună Rusiei răbdarea la încercare”. În plus, Zaharova a menţionat că ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, ”a cerut efectiv Kievului să folosească armele furnizate de ţările NATO”, oficialul britanic susţinând că este „pe deplin legitim” ca Ucraina să atace structura logistică a Rusiei de peste frontieră, relatează „The Guardian”.

O astfel de agresiune împotriva Rusiei nu poate rămâne fără răspuns. Ne-am dori ca Kievul şi capitalele occidentale să ia în serios declaraţia Ministerului rus al Apărării conform căreia provocările suplimentare care vor determina Ucraina să atace instalaţiile ruseşti vor primi un răspuns dur din partea Rusiei„, a declarat Zaharova.

„Consilierii din ţările occidentale care se află în centrele decizionale ale Ucrainei nu vor reprezenta neapărat o problemă în faţa măsurilor de răspuns ale Rusiei. Nu sfătuim să ni se pună în continuare răbdarea la încercare„, a invocat ea.

Zaharova l-a menţionat pe ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, spunând că declaraţiile sale potrivit cărora este „pe deplin legitim” ca Ucraina să atace structura logistică a Rusiei de peste frontieră au fost percepute de Kiev ca un apel la acţiune.

„Cu alte cuvinte, (Ben Wallace – n.r.) a cerut efectiv Kievului să folosească armele furnizate de ţările NATO”, a subliniat oficialul rus.

Dacă Ucraina ar alege să vizeze infrastructura logistică a armatei ruse, ar fi legitim în conformitate cu dreptul internaţional„, a declarat Ben Wallace, relatează BBC.

Raluca Dan