18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:55
No menu items!

Rus a transformat autostrada lui Dragnea în drum expres

spot_img

Dacă în toamna anului trecut, autostrada București-Alexandria cerută de Liviu Dragnea apărea pe hărțile CNADNR, odată cu prezentarea ultimei variante a Master Planului General de Transport, proiectul București-Alexandria s-a transformat în drum expres

Rus_Ioan_SZ

Anul acesta vor fi demarate lucrările pentru 725 de kilometri de autostradă, 184 km de autostradă fazată și 1.800 de kilometri de drumuri expres, a anunțat, marți, ministrul transporturilor, Ioan Rus. Drum expres va fi și București – Alexandria, deși liderul PSD Liviu Dragnea ceruse o autostradă pe acest traseu.

Astfel, marți, la cererea premierului Victor Ponta, ministrul transporturilor, Ioan Rus, a prezentat stadiul noului Master Plan General de Transport, potrivit căruia cei aproximativ 2.700 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres ar costa aproximativ 28 miliarde de euro.

Dacă în toamna anului trecut, autostrada București – Alexandria apărea pe hărțile CNADNR, odată cu prezentarea ultimei variante a Master Planului General de Transport, proiectul București-Alexandria s-a transformat în drum expres.

Este prima dată când avem un document strategic pe baza căruia putem să efectuăm tot ceea ce e de făcut atât pe rutier, cât și pe naval, aerian și feroviar. În acest moment avem 1 miliard de euro de pe POS-T 2007- 2013 și o să avem 5 miliarde de euro din POS-T 2014 -2020.

Ioan Rus
ministrul transporturilor

Ioan Rus a adăugat că la cei 6 miliarde de euro se vor adăuga și sumele din supra- acciza la combustibil.

„În 2016, cu siguranță finalizăm și vom putea circula pe autostrada Sibiu-Nădlac. Vom putea circula și pe autostrada Cluj-Borș cu o exceptie aici – între Mihăiești și Suplacu de Barcău, care va putea fi finalizată până în 2017”, a precizat ministrul transporturilor.

Ștefan Etveș