15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 8:03
No menu items!

Rudel Obreja, audiat la DNA

spot_img

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost audiat, luni dimineaţă, la DNA în dosarul în care DLAF a sesizat comiterea unor acte de corupţie, în cazul organizării galei „Campion pentru România”, la care Lucian Bute a boxat cu Jean Paul Mendy.

Rudel Obreja a fost audiat de procurori despre modul în care firma sa a câştigat drepturile de exclusivitate pentru organizarea galei de box.

La sfârşitul lunii octombrie, procurorii anticorupție i-au audiat pe fostul antrenor al lotului naţional de box, Titi Tudor, vicepreşedintele FRB, Fănel Trandafir, antrenorul lotului naţional de box feminin, Adrian Lăcătuş, dar și pe alţi oameni din lumea boxului românesc.

Inspectorii DLAF scriua în nota trimisă DNAcă Rudel Obreja a dat dreptul de exclusivitate în organizarea galei de box unei firme care îi aparţinea tot lui.

În baza acestui contract de exclusivitate, firma Europlus Computers SRL, a obţinut, prin negociere directă de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acel moment de Elena Udrea, un contract de 10.175.168 de lei, având ca obiect „Promovarea brandului turistic al României”. Valoarea a fost stabilită în baza unui studiu întocmit de The AdComp – Divizia de Publicitate SRL, la comanda Europlus Computers, valoare pe care MDRT „şi-a însuşit-o”.