Rovana Plumb, după audierea din Parlament: Sunt o susținătoare a Legilor justiției

Ministrul propus pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat, luni, că este o susţinătoare a Legilor justiţiei. Ea a declarat că are o relaţie „foarte bună” cu instituţiile de la Bruxelles şi va avea un dialog constant cu Comisia Europeană.

Rovana Plumb a primit, luni dimineaţă, aviz pozitiv în comisia de specialitate din Parlament, cu 18 voturi “pentru” şi 11 “împotrivă”.

„Sunt o susţinătoare a legilor justiţiei. Ele trebuie să fie în concordanţă cu Deciziile CCR. Avem nevoie şi sunt convinsă că vom avea o justiţiei independentă. Relaţia cu Bruxelles este şi a fost o relaţie foate bună. Mâine, doamna comisiar pentru politică regională, Corina Creţu, este în România şi va avea o întâlnire cu noi. Dialogul cu Comisia Europeană rămâne constant în ceea ce mă priveşte şi în ceea ce ne priveşte”, a declarat ministrul propuns pentru Fondurile Europene, Rovana Plumb, la finalul audierilor din Parlament, întrebată dacă problemele pe care le are în justiţie va afecta capacitatea României de a atrage bani europeni.

DNA a cerut, în septembrie, sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea complicităţii la abuz în serviciu, în dosarul în care este vizat şi vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman. Deputaţii au respins cererea DNA.

R.D.

NICIUN COMENTARIU