6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 10:01

UPDATE ora 12.30 – Vot negativ pentru Rovana Plumb. UPDATE ora 12.00 – Comisia JURI a anulat ședința de azi. Rovana Plumb află azi decizia finală a Comisiei juridice din Parlamentul European

spot_img

UPDATE ORA 12.30

Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi au fost respinși de Comisia JURI, guvernele României și Ungariei urmând să propună alți candidați.

Conform Antena 3, votul comisiei va merge la preşedintele Parlamentului European David Sassoli, care ceruse, zilele recute, o concluzie până azi la prânz. Sassoli anunțase că în cazul în care concluzia Comisiei JURI este că Rovana Plumb nu poate exercita funcţia, în conformitate cu tratele şi Codul de Conduită, atunci va discutat cu preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen „pentru a evalua ce măsuri suplimentare pe care intenţionează să le facă”.

UPDATE ora 12.00

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat că europarlamentarii din Comisia JURI, cei care urmau să o reaudieze pe Rovana Plumb, au respins ordinea de zi a ședinței astfel că acest caz nu va mai fi discutat astăzi.

Comisia juridică din Parlamentul European se reuneşte luni în şedinţă extraordinară

pentru a dezbate situaţia Rovanei Plumb, nominalizată pentru postul de comisar european la Transporturi.

Procedura de numire a acesteia a fost suspendată din cauza unor nereguli în declaraţia de avere,

ceea ce a creat o situaţie fără precedent pentru legislativul european, relatează news.ro.

Rovana Plumb nu a trecut, săptămâna trecută, de votul comisiei care a semnalat un posibil conflict de interese.

Problema a fost împrumutul de 800.000 de lei făcut de aceasta, suma devenind donaţie pentru PSD în campania pentru alegerile europarlamentare.

Şi Laszlo Torcsanyi, propus de Ungaria, se află într-o stituaţie similară.