14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 20:00

Rovana Plumb a anunţat Comisia Europeană că şi-a achitat împrumutul de 800.000 de lei

spot_img

Rovana Plumb a transmis o scrisoare către Comisia Europeana chiar înainte de şedinţa extraordinară a Comisiei JURI, care-i va decide soarta, în ceea ce privește candidatura sa pentru funcţia de comisar european la Transporturi.

Rovana Plumb a anunţat că a achitat împrumutul de 800.000 de lei care i-a blocat numirea în funcția de comisar european. Rovana Plumb spune că i-a oferit creditorului două apartamente pe care le deţine în România.

În scrisoare, Rovana Plumb arată că până la data de 23 octombrie, când noua Comisie Europeană va fi votată în plenul Parlamentului European, toate datoriile cu privire la conflictul său de interese vor fi șterse.

„Având în vedere acest lucru, şi pentru a debloca această situaţie, am făcut paşi pe care sunt convinsă că JURI le va considera o soluţie adecvată. Astfel, am oferit creditorului rambursării (persoană fizică) două apartamente pe care le deţin în România, care sunt deja în declaraţia financiară şi aceasta a acceptat ca o plată integrală imediată a datoriei mele. În consecinţă, datoria care a generat îngrijorările dumneavoastră nu mai există. Cât de curând posibil, până pe 23 octombrie 2019 când Parlamentul European va vota noua Comisie, soluţiile menţionare mai sus vor fi puse în aplicare”, se arată în scrisoarea transmisă de Rovana Plumb