16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 10:53
No menu items!

Ropharma, deținută de miliardarul Mihai Miron, își extinde rețeaua națională de farmacii

spot_img

mihai miron ropharma

Distribuitorul de medicamente Ropharma Brașov, controlat de omul de afaceri Mihai Miron, a preluat în 14 februarie trei societăți comerciale de profil din județele Bacău, Vaslui, Mureș și Alba. Procedura de preluare a fost fuziunea prin absorbție, iar distribuitorul a decis cu această ocazie să-și extindă rețeaua națională cu cinci farmacii.

”Se aprobă efectele fuziunii prin absorbție, respectiv dizolvarea fără lichidare și radierea SC Cristina Farm, SC Nipan-Farm și SC Farmacia Sedofarm, și transmiterea universală a patrimoniului acestora, în starea în care va fi la data producerii efectelor fuziunii, către societatea absorbantă SC Ropharma SA, în schimbul atribuirii de acțiuni nou emise de societate absorbantă către asociații societăților absorbite, în condițiile stabilite în Proiectul de fuziune”, se arată într-o informare transmisă Bursei de Valori București (BVB).

Ca efect al preluării patrimoniului societăților absorbite, Ropharma își deschide cinci sedii secundare (farmacii) în orașele Bacău, Bârlad, Reghin și Alba Iulia. De asemenea distribuitorul de medicamente își majorează capitalul social cu 48.570 de lei, până la 51 de milioane de lei.

Vânzările Ropharma au stagnat în primul semestru al anului trecut, la 206,3 milioane de lei (47 de milioane de euro), iar profitul a scăzut cu 6%, la 3 milioane de lei (683.000 euro).

„În semestrul unu din anul 2013, datorită condiţiilor dificile ale pieţei de medicamente generate de situaţia financiară a sistemului de sănătate, societatea s-a concentrat pe vânzarea prin farmaciile proprii, acordând o mai mare atenţie încasărilor de la clienţii farmacii particulare”, se arată într-un raport al companiei.

Potrivit sursei citate, 71,5% din vânzări s-au realizat prin farmaciile proprii şi 28,5% prin distribuţie. Ropharma are două unităţi de producţie în Târgu Mureş şi Chişinău, unde fabrică suplimente alimentare şi medicamente sub brandurile Activit, Vitalact, Resveravit, Paducel şi Glykofit. Compania de distribuţie are cinci depozite şi 1.200 de farmacii client, iar partea de retail este reprezentată de 116 de farmacii.

În ceea ce priveşte vânzările de produse din portofoliul de producţie proprie, acestea s-au situat la 6,55 milioane lei la şase luni, în creştere cu 12,5%. Societatea s-a poziţionat pe locul nouă ca distribuitor pentru piaţa de retail, şi pe cinci în topul lanţurilor de farmacii. Competitorii Ropharma pe piaţa de distribuţie de medicamente sunt Mediplus, Polisano, Fildas, Farmexim, Farmexpert şi Europharm.

Potrivit celor mai recente raportări de la BVB, omul de afaceri Mihai Miron deţine indirect 36,72% din acţiunile Ropharma. Prin Rimia Investments, el controlează 14,12% din acţiuni, iar prin ADD Pharmaceuticals 17,53%.

Arrow Pharmaceuticals, firmă înregistrată în SUA, controlează 31,29% din acţiunile Ropharma. În acţionariatul Ropharma se regăseşte şi AVAS, cu 0,33% din acțiuni. Miliardarul Mihai Miron, unul dintre cei mai bogați români, a apărut în Topul Forbes pe 2012 ca al doilea cel mai bogat brașovean.

Normal
0

false
false
false

EN-US
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin-top:0in;
mso-para-margin-right:0in;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0in;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Ropharma a intrat, în luna aprilie a anului trecut, în atenția procurorilor mureşeni pentru că angajaţii acesteia ar fi spălat bani prin intermediul Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea.

procurorilor mureşeni pentru că angajaţii acesteia ar fi spălat bani prin intermediul Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea.

Citeste mai mult: adev.ro/mkpx6n

procurorilor mureşeni pentru că angajaţii acesteia ar fi spălat bani prin intermediul Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea.

Citeste mai mult: adev.ro/mkpx6n

C.C.