3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 3:01
No menu items!

Românul care a provocat accidentul din Grecia a fost arestat

spot_img

Patruzeci de maşini au fost avariate în carambol

 Grecia accident roman

 

Patru persoane au fost ucise şi cel puţin 20 rănite, duminică dimineaţă, în Grecia, într-un accident provocat de un şofer de tir român care a fost reţinut de poliţie, relatează Kathimerini în ediţia electronică.

Şoferul autocamionului implicat în accidentul din Grecia declară că a văzut semnalizările luminoase privind lucrările la carosabil, dar nu a putut opri din cauza unor posibile defecţiuni la sistemul de frânare, informează MAE, precizând că nu sunt implicaţi alţi români.

Accidentul a avut loc în apropiere de Salonic, pe autostrada Egnatia, care traversează nordul Greciei de la est la vest.

Un şofer român de tir, în vîrstă de 39 de ani, a intrat cu viteză într-o coloană de autovehicule care staţionau din cauza unor lucrări la autostradă, avariind aproape 40 de maşini.

În accident şi-au pierdut viaţa 4 oameni: două femei şi doi bărbaţi.

Alţi 30 de oameni au fost scoşi de pompieri din maşinile distruse şi duşi de urgenţă la spital. Printre aceştia se numără şi un bebeluş de numai şase luni şi un copil de doi ani, care au fost internaţi în stare gravă.

Românul care a provocat accidentul a fost reţinut de poliţişti şi dus în arest sub acuzația de omor din culpă.

Consulul român a asistat la audierile efectuate de autorităţile elene, şoferul tirului beneficiind de asistenţa unui traducător de limba română, urmând să decidă asupra angajării unui avocat care să îl reprezinte în instanţă, adaugă ministerul.

C.A.