17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:10

Românii renunță la vacanțele în străinătate, de teama teroriștilor

spot_img

De teama atentatelor din Paris, dar și a celor din alte colțuri ale lumii, tot mai mulţi români îşi amână sau chiar îşi anulează plecarea în alte țări, de sărbători.

Şi agenţiile de turism se confruntă cu situaţii în care cei care şi-au făcut deja rezervări pentru Paris au renunţat la sejururi. Cursele regulate spre Egipt, destinație preferată de români de Revelion, au fost anulate.

Ca să nu-şi piardă şi mai mulţi clienţi, hotelierii au redus foarte mult tarifele, ajungand chiar si cu 65% mai ieftine. De exemplu, pentru o noapte de cazare la un hotel de trei stele, din Paris, doi adulţi ar plăti, în loc de 751 de lei, doar 289 de lei. La fel au procedat şi companiile aeriene.

Majoritatea celor care și-au anulat concediul au renunțat în a părăsi România, spunând că destinații precum Maramureș sau Bucovina sunt mai sigure și câștigă teren în fața celor exotice.

Recentele atacuri au făcut ca şi companiile de transport internaţional să-şi ia măsuri de precauţie. Acestea îi sfătuiesc pe călători să verifice dacă au asupra lor toate documentele de călătorie şi să se asigure că îndeplinesc condiţiile de intrare în țările de destinație.