2.8 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 5:23
No menu items!

Judecătoarea care a achitat inițial greii fotbalului din Transferuri, arestată

spot_img

Curtea de Apel București a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a judecătoarei Geanina Terceanu de la Tribunalul București, acuzată că a cerut 220.000 euro mită pentru a da o soluție de achitare în dosarul transferurilor din fotbal.

În același dosar, au fost arestați preventiv frații Ioan și Victor Becali, cei care ar fi mituit-o pe judecătoare.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de cei arestați. Geanina Terceanu va fi dusă în arestul Poliției Capitalei, în timp ce Victor și Ioan Becali sunt încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă, fiind condamnați în dosarul transferurilor.

În dosar este urmărit penal pentru dare de mită și Cristian Borcea, fost președinte executiv al clubului de fotbal Dinamo.

Potrivit DNA, pe 24 februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluționare dosarul Transferurilor, cauză în care Cristian Borcea, Ioan și Victor Becali fuseseră trimiși în judecată alături de alți conducători din fotbal pentru înșelăciune și de evaziune fiscală.

Pe 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații, pe motiv că fapta nu există. Celelalte instanțe au dat condamnări cu executare.

Procurorii spun că judecătoarea a primit banii în mai multe tranșe – una dintre ele chiar la stadionul Ghencea, alta în Pipera, la familia Becali acasă, iar alte sume printr-un intermediar, care a purtat, ulterior, aparatură de interceptare și a înregistrat-o pe judecătoare când vorbea de banii primiți. În plus, o mare parte din suma primită de magistrat a fost găsită la percheziții, acasă la sora judecătoarei, în bancnote de 500 de euro.