7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 10:57
No menu items!

Românii din Israel, sfătuiți de MAE să se întoarcă de urgentă acasă. Printre ei, președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă și Arhimandritul Caliopie, mâna dreaptă a lui Calinic

spot_img

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că a ridicat nivelul de alertă de călătorie pentru Statul Israel, şi le recomandă cetăţenilor români care se află în această ţară „să se adăpostească în clădiri” și să părăsească țara „când situaţia va permite”, conform Agerpres.

Aproape 800 de români sunt în pelerinaj în Israel, iar autorităţile române caută soluţii pentru a-i aduce în țară, a declarat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu. Printre ei s-au aflăt și liderul PSD Argeş, Ion Mînzînă, președinte Consiliului Județean Argeș și Arhimandritul Caliopie, mâna dreaptă a lui Calinic, dar care între timp au ajuns în Iordania.

Cetățenii  români care se află pe teritoriul Statului Israel sunt sfătuiţi să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale și să se adăpostească în clădiri. De asemenea acestora li se recomandă părăsească ţara de îndată ce situaţia o va permite.

„Având în vedere evenimentele recente care au constat în lansarea unui număr mare de rachete din Făşia Gaza către teritoriul statului Israel şi declaraţia oficială a acestui stat privind mobilizare de lupta a armatei israeliene, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află sau tranzitează acest stat să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi, când situaţia va permite, părăsirea ţării. Totodată, MAE atenţionează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Statul Israel să îşi reprogrameze călătoria”, se menţionează în alerta de călătorie emisă de către MAE român sâmbătă.

Totodată, cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected], pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Carmen Buliga