-3.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 5:27
No menu items!

Românii de pe nava Diamond Princess, care nu prezintă simptome de coronavirus, revin în țară vineri noapte

spot_img

Primii români de pe nava de croazieră Diamond Princess ancorată în portul Yokohama vor reveni, vineri noapte, în țară, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

La bordul vasului au fost 17 români, doi dintre aceștia fiind infectați cu noul coronavirus. Din cei 17, 15 erau membri ai echipajului, doar 2 fiind turiști. Cele două persoane infectate lucrau la bordul vasului și au fost izolate într-un spital din Japonia.

Ceilalți români, care nu prezintă simptome, fac parte dintr-un grup de aproape 500 de oameni care nu au au fost infectați.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că 6 români aflaţi la bordul navei au cerut să fie evacuaţi din Japonia. Costurile repatrierilor sunt cofinanţate de Uniunea Europeană.

Un purtător de cuvânt al companiei care deține nava Diamond Princess, citat de CNN, a detaliat lista cu ţările din care provin oamenii care debarcă astăzi: Japonia – 195 de oameni, Hong Kong – 84, Cambodgia – 47, Australia – 40, Marea Britanie – 21, Rusia – 10, Filipine – 6, România, Moldova, Argentina, Israel, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Singapore, Irlanda, Statele Unite, , China, Kazakhstan, Germania, Italia şi Portugalia au câte cinci cetăţeni sau mai puţini.